Dodijeljeni ugovori iz programa Ministarstva za područje Dalmatinske zagore

08.04.2024.
Dodijeljeni ugovori iz programa Ministarstva za područje Dalmatinske zagore

Ugovore iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore i Programa održivog razvoja lokalne zajednice, u Trilju je uručio ministar Šime Erlić. Kroz 38 ugovora ukupne vrijednosti 3,4 milijuna eura provest će se projekti iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Dalmatinske zagore i Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Riječ je o vrijednim infrastrukturnim projektima kojima će se rekonstruirati lokalne ceste, dijelovi odvodnje, pješačke staze, modernizirati javna rasvjeta, izgraditi vrtići i realizirati brojni drugi projekti od vitalnog značaja za stanovništvo.

„Veseli me vidjeti ovakav elan svih vas prisutnih gradonačelnika i načelnika koji predano radite na tome da se područje Dalmatinske zagore revitalizira. Upravo ovakvi projekti koje ste pripremili doprinose revitalizaciji, ne samo gospodarskoj i društvenoj, već i demografskoj, što je u posebnom fokusu Vlade. Mi smo tu da vas podržimo i nastavit ćemo to činiti i dalje“, kazao je ministar Erlić.

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin istaknuo je projekt u svome gradu koji će bitno doprinijeti unaprjeđenju kvalitete života, posebice mladih.

„Financiranje centralne sportske zgrade na igralištu ŠRC Luke, koje ostvarujemo uz pomoć danas dodijeljenog ugovora, čini nas izrazito sretnima i ponosnima te moram uime svih građana zahvaliti ministru Erliću i stručnim službama u Ministarstvu. Hvala vam što ste prepoznali naše potrebe i što će, zahvaljujući programu Ministarstva, mnogi mladi ovdje imati kvalitetan sadržaj“, kazao je gradonačelnik Bugarin.

Ugovori su dodijeljeni gradovima Trilju, Vrgorcu, Sinju, Drnišu, Imotskom i Vrlici, te općinama Podbablju, Cisti Provo, Lećevici, Otoku, Muću, Runovićima, Primorskom Dolcu, Zmijavcima, Promini, Erveniku, Kistanju, Unešiću, Dicmu, Prgometu, Lovreću, Šestanovcu, Zagvozdu, Lokvičićima, Runovićima, Prološcu i Hrvacama. Jedan ugovor dobila je i Splitsko-dalmatinska županija za projekt sanacije krovišta školske sportske dvorane u Imotskom.

Izvor: razvoj.gov.hr

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Trilj
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Poduzetnički Inkubator Klis
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Brendiranje Grada Trilja

Novi centar
agropoduzetništva

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.