Gradonačelnik Trilja domaćin partnerima u projektu PUC3LJ

10.06.2020.
Gradonačelnik Trilja domaćin partnerima u projektu PUC3LJ

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić sa suradnicima danas je u Poslovnoj zoni Čaporice bio domaćin partnerima Grada Trilja u realizaciji projekta ‘Poslovno-uslužnog centra 3LJ’.

Nositelj projekta su Grad Trilj i ustanova CEKOM – Centar kompetencija 3LJ, a partneri Institut Ruđer Bošković Zagreb, Institut za jadranske kulture Split, Agronomski i Veterinarski fakultet Zagreb, Kemijsko-tehnološki fakultet Split, Pharmagal – ljekarne Splitsko-dalmatinske županije, RERA – Razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije i ‘Puđa’ d.o.o.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić kazao je kako je riječ o projektu vrijednom više od 62 milijuna kuna. Sredstva su osigurana iz EU fondova, a uglavnom su namijenjena za inovacije na području zdravlja i prehrane. Grad Trilj i partneri su pred potpisivanjem ugovora, zahvaljujući kojem će se dobiti sredstva namijenjena razvoju poduzetništva i inovacija. Sredstva će pojedinačno dobiti svi partneri u projektu. Želja je učiniti zajednički napor da se osiguraju ne samo infrastruktura, već i gospodarski preduvjeti za razvitak ne samo triljskog kraja, već i šire. Riječi hvale idu i struci, a to su naši partneri, na trudu i ruci suradnje.

Cilj projekta je napraviti poveznicu između visokoškolskih ustanova, instituta i gospodarstva s jedne strane te OPG-ova, malih i srednjih poduzetnika s druge strane.

Gradonačelnik je rekao kako je namjera ‘prstenastim odnosom’, od lokalne zajednice, Županije, Vlade, ministarstava, znanstvenih instutucija, gospodarstvenika i OPG-ova doći do krajnjih korisnika, najavljujući kako će se realizacijom ovoga projekta stvoriti preduvjeti i za otvaranje novih radnih mjesta.

Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Trilj
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Poduzetnički Inkubator Klis
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Brendiranje Grada Trilja

Novi centar
agropoduzetništva

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.