Kapacitet infrastrukture

Proizvodno uslužni centar 3LJ imati će zajedničke prostore za sastanke, veliku dvoranu za radionice, seminare, itd., prostor za co working te prostor za izlaganje i prodaju lokalnih autohtonih (i drugih) proizvoda. Sve navedeno ide u smjeru stvaranja poticajnog okruženja koje će djelovati ohrabrujuće na ulazak u svijet poduzetništva te smanjivanje rizika od neuspjeha i mogućih gubitaka.

Ukupna neto površina izgrađene infrastrukture iznosi 3.472,15m2.

 1. Konferencijska dvorana

  Konferencijska dvorana površine je 275m2. Dvorana će biti opremljena svom potrebnom opremom za održavanje radionica, konferencija, seminara, edukacija itd. Kapacitet dvorane je 200 osoba.

  Ne postoje kapaciteti za održavanje edukacija, radionica i seminara za poduzetnike.

 2. Dvorana za sastanke

  U sklopu inkubatora nalazit će se dvorana za sastanke kapaciteta oko 20 osoba površine 57m2. Ovo će poduzetnicima i PPI-jevima omogućiti održavanje poslovnih sastanaka, manjih radionica itd.

  Ne postoje adekvatni prostori za održavanje poslovnih sastanaka za poduzetnike.

 3. Sklop laboratorija

  U sklopu Zgrade "A" na katu će se nalaziti potpuno opremljeni laboratorij koji će pružati brojne usluge ispitivanja svojstava, kvalitete, zdravstvene ispravnosti itd., raznih proizvoda, vode i tla

  Ne postoje kapaciteti za općenito pružanje pomoćnih usluga za poduzetnike u području prerade hrane, skladištenja i čuvanja, analize uzoraka itd.; Ovo se posebno odnosi na laboratorijsko ispitivanje uzoraka jer se najbliži takav laboratorij nalazi u Splitu. Nepostojanje laboratorija stvara značajne troškove postojećim stanovnicima Zone koji uzorke dnevno moraju voziti do Splita.

 4. Co-working ured

  U sklopu PUC-a poduzetnicima će na raspolaganju biti prostorija s opremljenim radnim jedinicama na kojima će moći obavljati odgovarajuće poslovne djelatnosti. Prostorija će imati 4 radne jedinice na površini od 23m2.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje potpornih usluga poduzetnicima. Ne postoje odgovarajući i opremljeni prostori za obavljanje poslova poduzetnika početnika.

 5. PPI uredi

  U okviru PUC 3LJ nalazit će se tri ureda u koje će se smjestiti PPI (mogući stanari su i RERA koja ima najmeru osnivati područne urede pa je moguće da to bude i u PUC-u, HGK, Poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice i sl.) a u kojima će se pružati potrebne usluge poduzetnicima - stanarima i nestanarima. Za ove će prostore biti proveden javni natječaj koji će uključivati očekivane usluge koje će PPI-jevi trebati pružati poduzetnicima.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje potpornih usluga poduzetnicima.

 6. ICT uredi

  U okviru PUC 3LJ nalazit će se dva uredsko poslovna prostora namijenjena za inkubaciju ili akceleraciju ICT tvrtki. Ukupna površina uredskih prostora je 38m2 i 48m2

  Ne postoje odgovarajući infrastrukturni kapaciteti za smještaj poduzetnika kao niti za pružanje potpornih usluga poduzetnicima.

 7. Proizvodno skladišni prostori

  U okviru Zgrade "B" PUC 3LJ nalazit će se proizvodno skladišti prostori ukupne površine 1.107m2. Ova će površina biti modularno projektirana i izgrađena kako bi omogućila fleksibilno formiranje pojedinačnih proizvodnih prostora za poduzetnike. Procjenjuje se da će biti formirano minimalno 10 zasebnih poslovno funkcionalnih sredina.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje pomoćnih usluga za poduzetnike u području poljoprivrede, prerade hrane, skladištenja i čuvanja, analize uzoraka itd.

 8. Inkubatori

  U okviru Zgrade "C" PUC 3LJ bit će prostori za inkubaciju: ukupna površina prostora iznosi 430m2 podijeljenih u pet prostora.

  Ne postoje kapaciteti za inkubaciju novoosnovanih poduzeća u Gradu Trilju i Cetinskoj krajini.

 9. Trgovina sadnog i poljoprivrednog materijala

  U okviru Zgrade "B" odnosno proizvodnih skladišnih prostora nalazit će se trgovina sadnog i poljoprivrednog materijala.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje pomoćnih usluga za poduzetnike u području prerade hrane, skladištenja i čuvanja, analize uzoraka itd.

 10. Mehaničarska radionica

  U okviru Zgrade "C" nalazit će se mehaničarska radionica ukupne površine oko 107m2.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje pomoćnih usluga za poduzetnike u području poljoprivrede, prerade hrane, skladištenja i čuvanja, analize uzoraka itd. Mehaničarska radionica omogućit će servisiranje, popravak i nabavku rezervnih dijelova za strojeve, vozila i opremu povezanu s poljoprivrednom proizvodnjom i preradom.

 11. Trgovina autohtonim proizvodima

  U okviru Zgrade "A" PUC 3LJ nalazit će se izložbeno prodajni prostor u kojem će lokalni poduzetnici moći izložiti i prodavati vlastite proizvode. Prostor je površine 57m2. Ovaj će prostor biti namijenjen poduzetniku koji će njime upravljati na tržišnoj osnovi.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje pomoćnih usluga za poduzetnike u području poljoprivrede, prerade hrane, skladištenja i čuvanja, analize uzoraka itd. Ovaj će prostor omogućiti lakši izlazak na tržište i prodaju stanarima i drugim poduzetnicima s ovog i šireg područja.

 12. Bistro

  U okviru Zgrade "A" nalazit će se bistro površine 47m2. Ovaj je prostor namijenjen odmoru i okrepi ali i održavanju kratkih sastanaka ili poslovnih ručkova. Prostor će na tržišnoj osnovi biti dan na upravljanje poduzetniku.

  Ovaj je pomoćni prostor namijenjen stanarima i njihovim partnerima, posjetiteljima, polaznicima edukacija, seminara itd. te će olakšati poslovanje cijelog poslovno uslužnog centra. Također, ujedno je i ovo poslovni prostor koji će nekom poduzetniku, postojećem ili novom, omogućiti poslovnu djelatnost

 13. Ured voditelja i računovodstvo

  U okviru Zgrade "A" nalazit će se ured voditelja PUC-a kao i za djelatnost pružanja računovodstvenih usluga poduzetnicima.

  Ne postoje kapaciteti za pružanje potpornih usluga poduzetnicima.

Funkcionalne prostorne jedinice inkubatora prilagođene su upravo malim poduzetnicima. Ovo se odnosi kako na uredske prostore za uslužne djelatnosti tako i proizvodno skladišne prostore. Proizvodno skladišni prostori projektirani su na način da će moći biti pregrađivani odnosno svojom površinom prilagođavani budućim stanarima i njihovim potrebama.

Lokacija objekta je vrlo dobra jer se nalazi u sastavu postojeće proizvodne zone koja raspolaže svom potrebnom infrastrukturom (izgrađenom u sklopu BRI natječaja iz ERDF-a) i vrlo dobro prometno povezana s izlaskom na autocestu (do čvora Čaporice svega je nekoliko kilometara).

Pored navedenih tržišnih nedostataka koje će navedene funkcionalno prostorne jedinice pomoći riješiti u nastavku navodimo i prepoznate "horizontalne" tržišne nedostatke i probleme koje će navedeni prostor pomoći rješavati:

 • Nedovoljna razvijenost i nepovoljna kretanja poduzetništva i poduzetničke aktivnosti.
 • Visoka razina i nepovoljna struktura nezaposlenosti.
 • Visoka razina nezaposlenosti žena.
Više u ovoj kategoriji: « Poduzetničke aktivnosti
Zajedno do fondova EU
Europski Strukturni i Investicijski Fondovi
Operativni program Konkurentnost i kohezija
Grad Trilj
JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ
Poduzetnički Inkubator Klis
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)

Brendiranje Grada Trilja

Novi centar
agropoduzetništva

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.